Maximo Open Forum

 View Only
  • 1.  Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 12 days ago
    Hello All,
    something strange happened to our test environment. Buttons new user is missing. When I try to grand option new user in user application to sec. grp, checkbox is grey out.  Any idea how to fix it.

    Thank you 
    Chavdar

    #Administration

    ------------------------------
    Chavdar Cholev
    Home
    ------------------------------


  • 2.  RE: Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 11 days ago
    Hello - What happens when you click on button "Grant Listed Options for this Application" as shown in image above?

    Did you check-
    1. eSig from Application Designer > Add/Modify User > INSERT for New user has visible checkbox checked?
    2. Select Action > Add/Modify Select Action > Visible is checked for New User?

    Thanks.

    ------------------------------
    Prashant Sharma
    EAM360
    Connect with me @ https://www.linkedin.com/in/psharmamaximo/

    #IBM Champion 2022
    ------------------------------



  • 3.  RE: Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 10 days ago
    Hello Prashant,
    When clicking "Grant Listed Options for this Application" nothing happens, both checkboxes "New User"  and "Delete User" remain unchecked and greyed out.
    checked eSig, and Add/Modify Select Action and seems to be ok!.

    Thank you!
    Chavdar






  • 4.  RE: Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 10 days ago
    Are you utilizing application server security (System property mxe.useAppServerSecurity enabled)? If so, make sure you have mxe.AllowUserMgmt enabled as well. We hide the ability to create users when application server security is enabled and the mxe.AllowUserMgmt property isn't enabled.

    ------------------------------
    Steven Shull
    IBM
    ------------------------------



  • 5.  RE: Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 10 days ago
    Thank you Steven,
    this one:  mxe.LDAPUserMgmt was the issue.
    Once it was set to "0" from "1" everything was ok!. 

    Have a good day 
    Chavdar  





  • 6.  RE: Issue when create new user

    Maximo Certified
    Posted 10 days ago
    Yep you're right. I provided the wrong property but I'm glad you were able to resolve.

    ------------------------------
    Steven Shull
    IBM
    ------------------------------